Ett nytt år med nya möjligheter :)…

Företaget med Livskvalitet i fokus

Ett nytt år med nya möjligheter :)…

januari 10, 2020 Hälsa 0

Livskvalitet i fokus

…det är mitt och Hälsofokus ledord sen 22 år tillbaka!

Nytt år och nya tag!

Du är så välkommen år 2020 och jag ser fram emot att uppleva dig med en redan spirande känsla av tillförsikt att allt kommer att lösa sig till det bästa.

Nya perspektiv och nya infallsvinklar både privat och på jobbfronten gör att i alla fall min energi kommit tillbaka efter en tung höst på i stort alla fronter. Nu startar jag/vi upp på nytt med insikten att ibland behöver det stängas en dörr för att det ska kunna öppnas en ny!

Jag är inne på mitt 22 år med Hälsofokus!

Helt galet vad tiden går fort och då också desto större anledning att verkligen ta vara på den, leva här och nu!

När jag startade upp 1998 och gick ut till våra potentiella kundföretag för att sälja in friskvård så visste knappt ingen vad det var. ”Vad sa du att du jobbade med? Friskvård, massage…nej sånt kan vi inte ha på en arbetsplats…” tills idag 2020 då i stort sett alla vet att massage är något som inte ska förknippas med ”happy endings” samt att fokus på hälsan faktiskt är viktigt för att hålla i längden.

Det är numera i stort ett måste för en arbetsgivare att ge sina anställda friskvårdspeng för att vara en attraktiv arbetsplats. Dock finns det en hel del jobb att göra med sättet att använda den på, att just inte bara hoppa på första bästa friskvårdsaktivitet eller ”fluga” som är poppis just nu i tron om att jag ska må bättre. Många arbetsgivare lägger ner stora summor på friskvårdspengar till de anställda men får inte igen pengarna i form av mer välmående personal vilket egentligen är syftet…men det dåliga samvetet blir en smula bättre;)…finns lite att jobba på där.

Det är det vi är bra på :)!

De första 10 åren i Hälsofokus så jobbade jag mycket bara med ”hårdvaruaktiviteterna” som jag idag kallar dem. Allt det som allmänt känt kallas för just friskvård. Träning, massage, kost, stresshantering mm. det som de flesta av oss ”vet” är bra att göra men ofta har så svårt att få kontinuitet i. Många gånger när jag gick ut på företag och berättade att jag arbetade som friskvårdskonsulent så blev jag automatiskt förknippat med det ”dåliga samvetet” hos många…ja ja jag vet att jag borde…

De nästkommande fem åren gick mina tankar mer och mer åt att byta ut ordet friskvård mot något annat för att slippa den ”hurtfriska stämpeln” som det många gånger medförde samt bli mer och mer frustrerad över att vi allt som oftast gick på symptomen till problemen istället för orsaken och därav aldrig kom till en varaktig förändring som var fullt integrerad i systemet. Det största problemet för de flesta är ju inte att jag inte vet vad jag borde göra ”vetenskapligt bevisat” utan att finna så mycket energi och glädje i det så att det utförs i den mån det behövs och på så vis få varaktiga resultat!

Numera efter 15 års erfarenhet och uppåt så väljer jag att plocka bort ordet friskvård så mycket jag kan i vårt sätt att arbeta och istället kalla det Livskvalitet, energi och glädje. Skapar du förutsättningar för Livskvalitet i ditt liv då kommer välmåendet på köpet om du verkligen går på djupet och är ärlig med dig själv. Det handlar inte bara om att träna kroppen och äta rätt för att vi ”vetenskapligt” vet att det är bra för oss utan att få till ett liv som vi trivs med både fysiskt och mentalt, varje dag i vårt liv, både privat och på arbetsplatsen, i relationen till oss själva och andra.

Nu äntligen de sista fem åren så känner jag att jag har hittat konkreta verktyg för att just kunna hjälpa människor att hitta den Livskvalitén i var och en av oss. Via lång erfarenhet kring hur vår kropp fungerar samt utbildning i strukturell osteopati (hur kroppens stomme påverkar våra muskler, leder, organ och vice/versa) samt även utbildning i hur vår hjärna fungerar med våra mentala mönster (i kommunikationen till oss själva och andra) så kan jag/vi äntligen hjälpa människor att hitta ett sätt där du själv kan ta kommandot över din situation. Vi vill att du ska slippa hoppas på att nästa ”fluga” i djungeln av bantningskurer och träningstips urskillningslöst ska lösa dina problem.

Hälsofokus hos oss ligger numera på att du ska kunna ta kommandot över din egen situation samt skapa full tillgång till dina resurser och Bli Ditt Bästa Jag!

Välkommen att höra av dig och läs vidare på våra hemsidor om hur vi arbetar.

Boka upp dig på Coachning för knopp och kropp i www.halsofokuspraktik.se

Följ med mig till Mallorca på vårens Hälsofokus resa 14-21 mars med Livskvalitet i fokus eller hör av dig för nästa kursstart av Bli Ditt Bästa Jag (och du…använd din friskvårds peng :)!

Jag heter Jeanette Thörner och driver sedan 1998 företaget Hälsofokus. Jag simmade på elitnivå för Södertörns simsällskap när det begav sig och har sedan dess utbildat mig till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk och mental träning. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och jag har även en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs vidare!

Jeanette Thörner

Grundare av Hälsofokus

www.halsofokus.se

www.halsofokuspraktik.se

 

Telefon: 08-574 124 70

Mobil: 0739-835 195

jeanette@halsofokus.se

Lämna ett svar