Håll huvudet kallt! Corona special#6

Företaget med Livskvalitet i fokus

Håll huvudet kallt! Corona special#6

juni 9, 2020 Hälsa 0

Håller du ihop och skapar full tillgång till dina resurser?

Det var en gång en liten kille som hette Per. Han hade bildlektion i skolan och barnen hade fått till uppgift att rita en häst. Per satt längst bak i klassrummet och ritade med lust och energi.

När Per var klar tog han med sig sin teckning fram till fröken för att lämna in. På vägen fram satt en klasskompis på tredje raden och fick syn på Pers teckning. Hen utbrast ”nä men ååå vilken FUL teckning! Du kan ju inte rita du är helt värdelös på att rita. Ha ha titta på Pers teckning vad ful den är!!”

Den kommentaren kändes ju såklart inte så bra för Per men han svalde, var tyst och lämnande trots allt över teckningen till fröken.

Veckan efter hade barnen bildlektion igen och denna gång var uppgiften att rita ett hus. Per ritade och ritade men ingen av den lust och energin som fanns där veckan innan fanns kvar och Per bestämde sig där och då för att aldrig mer rita en massa fåniga teckningar…vad ska det vara bra för egentligen?!

 

Vad hade hänt med Pers lust och glädje för att rita? Alla kan vi nog förstå att lusten försvann men varför…hur fungerar vår hjärna egentligen?

 

Tänk dig att hjärnan är som en gräsplan med ca 10 cm högt gräs. Varje gång du tänker en tanke eller som i det här fallet får någon annans ”valda sanning” påkastad på dig som påverkar ditt system (dvs knopp och kropp) så är det som om du går över denna gräsplan en gång och en liten stig startas. Efter det beroende på hur ”sann” den tanken är för dig och hur mycket du tänker den så trampar du på i samma stig en gång för varje gång du tänker tanken…och hjärnan den tänker fort! Till slut är det inte en liten stig på din gräsplan längre utan snarare en stor motorväg som etsats sig fast i hjärnan…den kan rent av sätta sig så hårt även i ditt undermedvetna att även om du logiskt förstår att detta inte är till din fördel så får du ”systemet/tanken” att gå  en annan riktning. Gräset på den ovälkomna gräsplanen behöver få kraft och rätt förutsättningar att växa igen så att det blir lättare för tanken att välja nya vägar.

Vad sitter du på för valda sanningar? Är de till din fördel? Behåller du ditt tillstånd så att du Blir Ditt Bästa Jag?

 

Ny kurs i Bli Ditt Bästa Jag där jag förklarar kopplingarna mellan knopp och kropp samt de verktyg du kan använda för att få förutsättningar för att behålla dina resurser och ditt tillstånd startar under sommaren med en introkväll på Gustavsbergs Bistro den 23 juni från kl.17.

Håll utkik mer info kommer!

 

Jag heter Jeanette Thörner och driver sedan 1998 företaget Hälsofokus. Jag simmade på elitnivå för Södertörns simsällskap när det begav sig och har sedan dess utbildat mig till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk och mental träning. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och jag har även en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs vidare!

Jeanette Thörner

Grundare av Hälsofokus

www.halsofokus.se

www.halsofokuspraktik.se

 

Telefon: 08-574 124 70

Mobil: 0739-835 195

jeanette@halsofokus.se