Håll huvudet kallt-Corona tider #4

Företaget med Livskvalitet i fokus

Håll huvudet kallt-Corona tider #4

april 9, 2020 Hälsa 0

Det är lätt att tappa fokus och energi när verkligheten vänds upp och ner.

Mentala verktyg för att hålla huvudet kallt är extra värdefulla i denna tid av oro och isolering.

Värdefulla tips för att fortsätta stå stadigt kommer här! Vill du veta mer hör av dig!

 

I mental träning är vår värdemätare, dvs det vi alltid utgår ifrån, vårt tillstånd!

Det tillstånd du har i ditt system (din knopp och kropp) gör att du får en känsla som antingen är till din fördel eller nackdel i den situation du befinner dig i.

Du kan genom att checka av ditt tillstånd alltid ta reda på om du ligger i rätt fas eller ej.

Har du ett tillstånd av stress, ont i magen, illamående, ledsamhet ja då skulle iallafall jag säga att du nog inte är Ditt Bästa Jag för stunden samt hamnat ur ditt rätta tillstånd där du bör vara. Ditt mentala jobb här är att träna in ett tillstånd där du vill vara i stället och det med så många sinnen som möjligt påkopplade.

Dina sinnen synen (V), hörseln (A), känseln (K), smak och lukt är dina verktyg för att boosta ditt system mot det tillstånd du faktiskt vill ha och som gör att Du Blir Ditt Bästa Jag.

Ta först reda på vilket tillstånd du faktiskt VILL ha, dvs vilken känsla vill du ha i kroppen när du mår bra samt är där du vill vara.

Ta sen reda på vilka synintryck, hörselupplevelser, kanske till och med smak samt lukt förnimmelser som gör att du lättare kommer in i ditt tillstånd. Träna på att boosta ditt system med dem och använd dem sedan som ”snuttefiltar” eller med ett mer korrekt ord ankare för att lättare hålla dig kvar i samt skapa ditt rätta tillstånd där du vill befinna dig.

Träna, träna, träna för kom ihåg mental träning är precis som fysisk träning.

Du blir duktig och stark på det det du tränar!

Lycka till!

Vi hörs vidare om du vill och du ha en riktigt Glad Påsk (passa på att skapa en massa bra ankare som boostar ditt tillstånd)!

Jeanette Thörner

Mental Coach

Hälsofokus

Lämna ett svar