Bli Ditt Bästa Jag! Blog nr 2

Företaget med Livskvalitet i fokus

Bli Ditt Bästa Jag! Blog nr 2

juni 12, 2019 Hälsa 0

Livskvalitet i fokus

…det är mitt och Hälsofokus ledord sen 21 år tillbaka!

Då var det dags för min blog nr 2.

Vips vad tiden går, nu så är det sommar helt plötsligt!

Livet är en ständig balans att hinna och kunna njuta av nuet. Ta vara på tiden som varit, ta med sig erfarenheterna på ett bra sätt så de inte sätter käppar i hjulet för framtiden och precis lika viktigt ha goda intentioner för hur framtiden ska se ut.

Du kan själv göra mycket för att skapa full tillgång till dina resurser och Bli Ditt Bästa Jag, ett ständigt jobb att göra men en resa värd varje steg!

I Hälsofokus praktik arbetar jag mycket med att förklara för mina patienter hur våra kroppsliga och mentala mönster påverkar allt vi gör och hur var och en själv kan bli bättre på att läsa av sina signaler samt med rätt verktyg göra något åt det. På så vis kan vi slippa mycket av den värk och energitapp som ofta är orsaken till att vi blir dränerade på våra resurser som vi så väl behöver.

Vill du veta mer så anmäl dig till Bli Ditt Bästa Jag intro kurs som finns både på Hälsofokus praktik samt ute på plats hos våra kundföretag.

Kursen Bli Ditt Bästa Jag är på 4x3h/tillfälle och du skickar intresseanmälan till info@halsofokus.se så berättar jag mer.

Nästa kursstart på praktiken är måndag den 26 augusti kl 18.30-21.30!

 

Så hur menar jag då, enkelt förklarat, att våra kroppsliga och mentala mönster påverkar oss?

Har du ibland ont i ryggen, känner du dig stressad och kanske är kommunikationen med dig själv och andra inte alltid av den positiva arten som ger energi?

 

Precis som att grunden på ett hus behöver vara i balans så behöver även vår kropp och knopp att vara det för att vi inte ska bli dränerade på våra resurser som vi så väl behöver.

 

Kroppens grund är vårt bäcken där kotpelaren sitter som pusselbitar utifrån det och påverkas beroende på hur bäckenet är i balans eller ej…det är dock inte hela lösningen på ryggproblem eller energitapp som ibland uppkommer. Vi har även mentala pusselbitar som går från vår hjärna och påverkar oss både mentalt i vårt sätt att kommunicera med oss själva och vår omvärld samt även i vår kropp i nästa led. Muskler och leder gör ont pga. av felställningar i vårt ”stomme” och stommen påverkas av stress och olustkänslor i vårt mentala jag.

 

Det ena påverkar det andra och allt hänger ihop i en helhet!

 

Har du någon gång funderat på varför du känner dig begränsad och inte får ut din fulla potential i vissa situationer eller tillsammans med vissa människor. Kanske du alltid hamnar i samma situationer som dränerar dig på energi, där du inte vill vara i allt ifrån jobb, relationer, barnuppfostran etc.

Det är ingen slump! Allt går att filtrera och dela upp i dessa mentala grundsorteringar och mönster som påverkar allt vi gör.

 

Vill du lära dig mer om detta anmäl dig till kursen i augusti redan nu samt kika in på mina bloggar som jag skickar ut en gång/månad via Hälsofokus hemsida och FB. Där berättar jag mer om hur du själv kan göra för att Bli Ditt Bästa Jag!

 

Jag heter Jeanette Thörner och driver sedan 1998 företaget Hälsofokus. Jag simmade på elitnivå för Södertörns simsällskap när det begav sig och har sedan dess utbildat mig till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk och mental träning. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och på det har jag en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs vidare!

Jeanette Thörner

Grundare av Hälsofokus

www.halsofokus.se

www.halsofokuspraktik.se

 

Telefon: 08-574 124 70

Mobil: 0739-835 195

jeanette@halsofokus.se

Lämna ett svar