Moder Jord gör det som krävs!

Företaget med Livskvalitet i fokus

Moder Jord gör det som krävs!

mars 20, 2020 Hälsa 0

Livskvalitet i fokus

…det är mitt och Hälsofokus ledord sen 22 år tillbaka!

Det tänk jag arbetar med handlar hela tiden om att ta höjd och sätta sig in i nya perspektiv, se saker och ting från en annan vinkel för att bredda, utvecklas och på så vis hitta en lösning på de utmaningar vi utsätts för. Till min hjälp använder jag mig bl. a av verktyg som består av våra mentala och kroppsliga mönster, för det finns verktyg, som underlättar i jobbet som ständigt behöver göras!

Detta gör att vi skapar tillgång till alla våra resurser, balanserar upp dem och på så vis kan använda dem på bästa sätt!

Vad är det som säger att just min verklighet är den som är mest sann i en värld som hela tiden är föränderlig och där vi alla har helt olika referensramar? Viktigt tror jag är att alltid ha en dörr öppen och inte vara så tvärsäker jämt bara för att Jag alltid levt så eller någon skrivit det i en bok.

Att gå ett steg till, vara ödmjuk inför det, reflektera, göra ett aktivt val…att tänka större är det som leder till utveckling, utan det kommer vi helt klart att dö och inte blir vägen dit särskilt upplyftande heller, det är i alla fall min valda sanning.

Vårt liv är ett ständigt flöde av nya intryck och situationer som vi behöver parera, det kommer vi inte undan för vare sig jag väljer att bara passivt acceptera det livet bjuder på eller aktivt göra något åt det så är valet ALLTID mitt eget och hur jag än gör så får det konsekvenser.

Jag kan inte låta bli att ta höjd, sätta ett större perspektiv även på denna Coronakris som vi upplever just i detta nu. Jag tror inte saker och ting bara händer…de händer alltid av en anledning. De val vi gör får just konsekvenser på det ena eller andra sättet vare sig de är medvetna eller omedvetna.

Vi blir fler och fler människor på vår jord, mentala pusselbitar/mönster som bl. a Inre-person/yttre-prestation, 1-2-3 samt Jag/Du har stora obalanser i vår värld och haft det länge nu. Pengar, prestation,  yta, ensamhet, egoism, quick-fix etc., listan kan bli lång och jag tror du känner igen dem, det eskalerar mer och mer i vår tid. Detta har bl. a lett till att vi står inför utmaningen med vårt klimat som de flesta i och för sig tycker är viktigt men inte fick det samma genomslagskraft som Corona i höstas trots att den faran egentligen är mycket större, havererar det då är det verkligen kört för oss!

Vad händer då?

Jo Moder Jord sätter ner foten och då helt plötsligt blir det fart på hela världen som tidigare absolut inte var möjligt…faktiskt i den riktning vi absolut behöver för att inte gå under i det långa loppet!

Kärlek, Back to Basic, reflektionstid, enad mänsklighet, vi tvingas sakta ner tempot och ta vara på det fina som faktiskt finns alldeles i vår närhet som vi så lätt missar när ytan och prestationen får råda som den gör allt som oftast.

Vi tvingas att balansera upp våra pusselbitar/mönster vilket är en förutsättning för välmående både i det stora, det lilla…för hela vår jord.

Så med lite höjd och ett nytt perspektiv…kanske detta är det bästa som kunde hänt oss människor!

Ett rejält wake up call helt enkelt!

Moder Jord gör det som krävs, ödmjukhet tack, det är min valda sanning!

 

Jag heter Jeanette Thörner och driver sedan 1998 företaget Hälsofokus. Jag simmade på elitnivå för Södertörns simsällskap när det begav sig och har sedan dess utbildat mig till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk och mental träning. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och jag har även en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs vidare!

Jeanette Thörner

Grundare av Hälsofokus

www.halsofokus.se

www.halsofokuspraktik.se

 

Telefon: 08-574 124 70

Mobil: 0739-835 195

jeanette@halsofokus.se

 

Lämna ett svar