Vår viktiga mentala ryggrad…

Företaget med Livskvalitet i fokus

Vår viktiga mentala ryggrad…

oktober 20, 2019 Hälsa 0

Livskvalitet i fokus

…det är mitt och Hälsofokus ledord sen 21 år tillbaka!

Hösten är här med både utveckling och nya spännande uppdrag för oss i Hälsofokus men också för mig med ständiga aha upplevelser och intressanta upptäckter om varför jag och andra människor är som vi är och hur det kan ha blivit så.

Efter en tid av sjukdom gick min älskade pappa bort i augusti i år. Det var en ganska tuff vår med mer tid på sjukhus än på kontoret för min del och en omtumlande tid för hela familjen.

Den valda sanningen i dessa lägen är såklart ofta (vilket blev väldigt tydligt för mig) att detta bör leda till en stor ledsamhet och sorg där och då för en dotter.

Min sanning är faktiskt en annan och den sanningen kan vara ganska omtumlande både för sig själv och andra som förväntar sig en annan reaktion. För mig och jag tror innerst inne även för min pappa så var detta snarare en befrielse att han fick gå vidare till en bättre plats utan smärta och envishet. Min sorg och ledsamhet över min pappa startade för många år sedan i takt med att han tappade gnistan och vägrade hjälp hur mycket jag än försökte.

Min starka, trygga pappa som hade utfört så mycket bra i sitt liv hade kört rakt ner i diket redan för många år sedan enligt mitt sätt att se det. Det ledde succesivt till att han tappade sin gnista som var så mycket just pappa och han vägrade med eftertryck att ändra på sig en sekund för att hitta tillbaka. Kroppen som hade behövt lite omvårdnad efter många års slit var bara ”latmask” som satt i benen (trots att jag med en kiropraktors ögon kunde se otaliga felställningar som skulle kunna rättas till) och de mentala perspektiven blev färre och färre ju mer tiden gick…det var helt enkelt bättre förr! Han vägrade att någon skulle ”hjälpa” honom, han klarade sig själv minsann! Pappa hade synen på livet att kroppen bara skulle leverera precis som hans mentala intention var glasklar. Det SKA GÅ, sen om det resulterade i att han körde över både det ena och den andra samt även sig själv till slut var mindre viktigt.

Pusselbiten 1.2.3 i vår mentala ryggrad var han dock världsmästare på…tyvärr så räcker inte det till då alla pusselbitar behöver vara på plats för att livspusslet ska bli komplett !

Jag vill verkligen vara tydlig med att det jag skriver inte har med att jag inte älskat min pappa att göra och att han visst har varit en jättefin far för mig på många sätt. Detta belyser bara ytterligare hur mycket våra mentala mönster påverkar oss och hur viktigt det är att vara lyhörd på att detta ständiga arbete med sig själv är avgörande för att må bra och för att kunna bibehålla sina resurser. Våra mönster från barndomen som i sin tur ofta följt med i generationer blir såklart starkare ju äldre jag blir om jag inte ständigt arbetar med att uppmärksamma dem och se till att de går i takt med det jag faktiskt vill.

Vidare i resan med min pappa och min familj, med hjälp av de verktyg jag numera har, så blev det under våren och sommaren så otroligt tydligt att de mönster som vi i vår familj sitter på (precis som alla människor gör på olika sätt) visar varför det sett ut som det gjort genom åren. Vissa mönster i våra mentala kotpelare lyser starkare än andra. Det påverkar oss och är inte alltid till godo vad det gäller att bibehålla energin i systemet beroende på situation och hur starka obalanserna är. Det har tidigare inte varit det för mig då jag har haft svårt att förstå Varför saker och ting varit som det varit i mina tuffaste stunder genom livet med min familj. Idag behöver jag fortfarande inte tycka att allt har varit ok men jag är inte arg eller ledsen längre, jag har svaret på frågan varför och har lärt mig förhålla mig till det, vilket leder till att jag inte blir dränerad i mitt system på grund av det längre.

Det är en otrolig befrielse att landa i förståelsen av varför istället för att värdera om det är bra eller dåligt och framför allt veta vad jag själv kan göra åt det, i mig!

Återstår är då att göra arbetet med våra mentala och fysiska träningsmallar för att faktiskt Skapa full tillgång till mina resurser. Se till att jag lägger krutet på rätt saker, jobbar med mina obalanser och inte dränerar mig på energi i tid och otid. Då skapar jag förutsättningar för att Bli Mitt Bästa Jag!

Boka upp dig på Coachning för knopp och kropp i www.halsofokuspraktik.se eller anmäl dig till nästa kursstart av kursen Bli Ditt Bästa Jag den 21 oktober 18.30-21.30 (4 gg varannan vecka á 3 h/ gång i Hälsofokus praktik)

 

Jag heter Jeanette Thörner och driver sedan 1998 företaget Hälsofokus. Jag simmade på elitnivå för Södertörns simsällskap när det begav sig och har sedan dess utbildat mig till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk och mental träning. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och jag har även en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs vidare!

Jeanette Thörner

Grundare av Hälsofokus

www.halsofokus.se

www.halsofokuspraktik.se

 

Telefon: 08-574 124 70

Mobil: 0739-835 195

jeanette@halsofokus.se